Снимок.JPGГоловною причиною опіків у дорослих є власна недбалість, головною причиною опіків у дітей - є недбалість чи неуважність батьків. Виварки з білизною, тази з вареннням, чайники і чашки в руках недбалих батьків є реальною загрозою для життя і здоров'я наших дітей.

Майже щогодини в нашій країні обпікається одна дитина!

За хвилину неуважності дорослого дитина потім розплачується власним щастям все своє подальше життя.

Статистика вражає. Обпечені діти в минулому році провели в лікарнях 84000 дитино-днів, що складає 230 років одного життя.

Понад 1 млрд. грн. сукупно витратили держава і батьки на лікування обпечених дітей, майже 30 дітей, нажаль, не вдалося врятувати - тяжкі опіки були не сумісні з життям.

І всім цим жахливим наслідкам неуважності і недбалості догляду можна було б запобігти, якби батьки були достатньо підготовлені до догляду за малечею.

Тому команда Громадської  платформи Ольги Богомолець спільно з ГО “Проти опіків” розпочинає всеукраїнську кампанію з попередження опіків, яка включатиме в себе інформаційну, просвітницьку та профілактичну роботу.

Перш за все, для подальшої роботи команда Ольги Богомолець вивчила топографію опіків і визначити рейтинг областей України, в яких протягом останніх років стабільно реєструється найбільша кількість опіків у дітей від 0 до 14 років. Саме на цих областях, насамперед, і будуть зосереджені основні зусилля у 2018 році.

Особливим регіоном є Київ, який демонструє одні з найгірших показників. Такі дані пояснюються тим, що у столиці мешкає значно більше людей, ніж зареєстровані офіційно — майже 4 мільйони при тому, що реєстрацію мають лише 2,9 мільйони громадян.

В рамках компанії був створений рейтинг найбільш небезпечних з точки зору дитячих опіків областей (інфографіка). Згідно нього, віртуальні нагороди отримали переможці рейтингу і антирейтингу дбайливих/недбайливих батьків за даними минулого року з різних областей України.

Вже  на початку наступного року Громадська платформа запропонує державі та суспільству Програму попередження опіків у дітей, в якій буде передбачений чіткий алгоритм спільних дій, зокрема, комплексні профілактичні та просвітницькі заходи для зниження кількості опіків у дітей в масштабах усієї держави.

А поки що звертаємось до всіх батьків, представників ЗМІ, пожежників, соціальних працівників, вчителів, вихователів садочків, сімейних лікарів, педіатрів, акушерів-гінекологів, фельдшерів поліклінік та інших закладів охорони здоров’я — звернути увагу на проблему, яку просто і легко вирішити, якщо захотіти.

Ознайомитися з діяльністю Громадської  платформи Ольги Богомолець можна на сторінці у Фейсбук https://m.facebook.com/bogomoletsolga/

Друзі,  спостерігайте за новинами та ставте свої лайки!

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК