news.pngПро це в коментарі  ГолосUA повідомила епідеміолог Алла Мироненко.

“Захворюваність на грип та ОРВІ поки невисока. Їх підйом частково був збитий епідемією кору.  Школярі були на канікулах. Багато дітей не ходять до школи  через відсутність щеплень від кору,  дехто  захворів на кір, тому грип їх не зачепить. Поки кількість хворих на грип на ОРВІ не переросла в епідемію”»,- сказала А. Мироненко.

За її словами, у порівнянні з минулим роком, захворюваність на грип набагато нижча. Циркулюють звичні віруси.

“ Новий лише Мичиган, та він зараз не поширюється. Здебільшого в Україні та Європі превалюють віруси групи В.  Пік захворюваності на грип в Україні очікується  у лютому.”,- резюмувала А. Мироненко.

  Але це не означає, що  можна розслаблятися.  Консультативно-інформаційна служба  1583   Центру  екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  міста Києва  нагадує, що засоби профілактики ніколи не бувають зайвими . Правила прості та ефективні - миття рук, особливо після вулиці, регулярне провітрювання приміщення, повноцінне харчування і загартування.

Нагадаємо,  в ВООЗ заявили: щороку у світі від респіраторних захворювань, викликаних сезонним грипом, помирає до до 650 тис. людей.

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК