news.png

Перемовини про надання у вигляді гуманітарної допомоги вакцин проти кору для дорослих веде Міністерство охорони здоров’я з урядом США.

Ми спілкуємося з американським урядом, щоб надати як гуманітарну допомогу додаткові вакцини. Бо ми б хотіли поширити їх не лише серед дітей, а й серед дорослих, які у групі ризику. Це лікарі, медичні сестри в дитячих лікарнях, вчителі, ті, хто служить у війську, — поінформувала на брифінгу в столиці в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Якщо уряд США надасть додаткові вакцини, то їх буде призначено тільки для дорослих, оскільки для дітей вакцин закуплено достатньо, повідомляє Укрінформ з посиланням на газету “Урядовий кур’єр”).

Для ефективного захисту населення рівень охоплення профілактичними щепленнями має становити 95%. Тому напередодні заступник голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лора Білл закликала батьків переглянути їхню позицію щодо вакцинації й імунізувати дітей від кору.

А ще позаторік  рівень охоплення профілактичними щепленнями в Україні становив 43%. І країна опинилася на третьому з кінця місці у світі щодо охоплення такими щеплення.

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК