супрун.jpeg

При цьому, всі договори, які будуть укладатись до офіційного запуску кампанії, проходитимуть у пілотному режимі. В більшості випадків можливість укласти офіційну декларацію між лікарем та пацієнтом надає функціонал деяких медичних інформаційних системи, які потім передаватимуть дані в електрону систему охорони здоров’я eHealth. Про це заявила виконуюча обовязки міністра охорони здоровя України Уляна Супрун.Повідомляє “Медпросвіта”.

Таким чином, ще до запуску Національної служби МОЗ може створити великий реєстр пацієнтів, який потім буде поповнюватися новими деклараціями. Нагадаємо, що створення реєстру пацієнтів, є основним етапом для розрахунку вартості медичних послуг, як для гарантованого так і для платного пакету,що будуть затверджені приблизно в 2019 році.

Міністерство охорони здоров’я нагадує, що лікарі первинної ланки вже цього року перейдуть на нову систему фінансування, яка передбачає фіксований дохід за надані послуги певній кількості пацієнтів, без надання ставки. На 2018 рік за кожного пацієнта лікарю на медичну практику передбачено 370 гривень на рік. Максимальна кількість пацієнтів може становити 2000 осіб.

Відповідні зміни в роботі галузі передбачені законопроектом №6327, який був прийнятий Верховною Радою 19 жовтня 2017 року. В кінці минулого року президент Петро Порошенко офіційно погодив зміни в системі фінансування охорони здоров’я.

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК