питм.jpg

26.04. 2019

     10 фахівців екстреної медичної допомоги на Луганщині освоюють кращі  світові практики роботи в системі. Згодом вони у якості інструкторів передаватимуть свої знання колегам.

Навчальну програму проводить міжнародна медична гуманітарна організація “Лікарі без кордонів” разом з Українським науково-практичним центром екстреної медичної допомоги і медицини катастроф МОЗ України за підтримки департаменту охорони здоров’я Луганської області.

     Перший етап програми пройшов у Сєвєродонецьку. 10 майбутніх тренерів з різних населених пунктів Луганської області впродовж двох тижнів відпрацьовували сучасні стандарти надання невідкладної допомоги при травмах, базові реанімаційні заходи і поглиблену серцево-судинну підтримку життя.

     Упродовж наступних трьох місяців відбудеться другий етап програми: майбутні інструктори відпрацюють навики на тренінгах по наданню реанімаційної допомоги. Ці тренінги проведуть для 20 станцій і підстанцій екстреної допомоги Луганської області.  

     У рамках трансформації системи екстреної допомоги за подібною системою навчання нині вдосконалюють свої навички фельдшери, медичні сестри та лікарі бригад швидкої з Одеської, Вінницької, Донецької, Полтавської, Тернопільської областей та м. Києва. Саме у цих регіонах цьогоріч впроваджується нова система розвитку працівників екстреної медичної допомоги, яка згодом пошириться на всю країну.

Джерело: http://moz.gov.ua/

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК