питм.jpg

26.04 2019

     23 квітня впровадження ліцензування обговорили з понад 80 лікарями, представниками професійних асоціацій, адміністраторами закладів охорони здоров’я західного регіону.

Впровадження ліцензування лікарів - це принципово нові правила доступу до професії лікаря, які cприятимуть підвищенню якості медичної допомоги та зростанню престижу лікарської професії в українському суспільстві.

     Публічні консультації є невід’ємною частиною запровадження якісних змін для лікарів, адже такий формат дозволяє почути думки лікарської спільноти з усієї країни, і на основі цього розробити законопроект про професійне ліцензування лікарів та відповідні нормативно-правові акти з урахуванням позицій всіх заінтересованих сторін.

     “Зміни, що ми впроваджуються, є необхідними для покращення медичних послуг. Разом з тим, вони неможливі без підтримки професійної лікарської спільноти. Нам важливо говорити, дискутувати та комунікувати з лікарями”, - зазначив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський.

     Учасники консультації схвально ставляться до ідеї публічних консультацій, адже це ефективний формат обміну думками та професійними рекомендаціями щодо впровадження змін.

     “Мені подобається така пряма та чесна комунікація між лікарями та МОЗ України. Представники МОЗ готові відповідати на гострі  запитання та дискутувати на теми, які потребують обговорення - це надихає і підвищує довіру між лікарською спільнотою та Міністерством”, - зауважив Степан Пецюх,  лікар-терапевт, заступник начальника з медичної частини санаторію “Перлина Прикарпаття”.

     Найбільше обговорень під час дискусії було про орган, що прийматиме рішення про надання, подовження або скасування ліцензії: його формування, склад, критерії відбору. Також учасники консультації схвалюють кроки Міністерства в розвитку медичної освіти, зокрема впровадження безперервного професійного розвитку.

     Сьогодні відбулась консультація в Ужгороді. Наступні консультації будуть в Рівному, Вінниці, Сумах, Харкові, Дніпрі, Черкасах, Одесі. Взяти участь зможуть лікарі з усіх сіл, селищ, міст, громад України.

   Докладно про консультації: https://bit.ly/2WRH6gz

   Публічні консультації проводить МОЗ України спільно з Офісом ефективного регулювання за сприяння NDI Ukraine та Інституту “Республіка” та завдяки підтримці Уряду Сполученого Королівства Великобританії та Фонду ефективного врядування (GGF).

     Проведення консультацій стало можливим завдяки щедрій допомозі народу Великої Британії силами Департаменту з міжнародного розвитку Сполученого Королівства (DFID)

Джерело: http://moz.gov.ua

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК