19.12.2018

щур.jpg

     Про це повідомили в Головному управлінні Держпродпотребслужби в Києві.

     За даними відомства, ще 14 грудня на території Золотоворітського скверу біля станції метро "Золоті Ворота" мешканка Києва знайшла щура. При спробі надати тварині допомогу, щур вкусив рятівницю. Проте, щура жінка забрала додому.

     "Стан тварини був пригніченим, але вона не відмовлялася від їжі і води. Наступного дня щур загинув. За інформацією об'єднання ветеринарної медицини в Києві, труп доставили до відділу боротьби зі сказом тварин 16 грудня. 17 грудня фахівці відділу провели необхідні лабораторні дослідження, а відібраний патологічний матеріал направили до Державного наукового-дослідного інституту лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи", - підкреслили в Держпродпотребслужби Києва.

     18 грудня за результатами лабораторної діагностики в патологічному матеріалі методом МФА виявлено світіння, характерне для сказу.

     Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львівській області 68-річну мешканку села Милятин вкусив її собака.  Медики не змогли врятувати жінку, оскільки вона заразилася сказом.

     Сказ-смертельна інфекція, що передається людині при укусі заражених тварин, причому в 99% випадків джерело зараження – собаки.

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК