“Всесвітній День надання першої медичної допомоги”

13.09.2019

simvol.JPG

 

Починаючи з 2000 року, Всесвітній День надання першої медичної допомоги проводиться щорічно другої суботи вересня.

Київська міська державна адміністрація та Департамент охорони здоров’я приєднуються до відзначення Всесвітнього Дня першої медичної допомоги 14 вересня 2019 року.

Захід передбачає участь закладів охорони здоров’я, медичних коледжів, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва, Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України, Спілки Самаритян України Київського об’єднання, Благодійної організації “Членська БО Мальтійська служба допомоги міста Києва”.

В програмі заходу просвітницькі програми, майстер-класи, інтерактивні ігри, лотерея, інформування та консультування населення, вимірювання артеріального тиску, конкурси, ознайомлення з оснащенням автомобілів екстреної медичної допомоги типу С, В тощо.

Майстер-класи з надання домедичної та першої медичної допомоги при різноманітних станах. що загрожують життю та здоров’ю людини, а саме. при раптовій втраті свідомості, при травмування під час ДТП та проведення серцево-легеневої реанімації. Всі майстер-класи проводитимуться з використанням спеціальних манекенів та муляжів. Будуть розгорнуті інтерактивні локації Навчись надавати домедичну допомогу, Перший на місці події, Домашня аптечка, Офісна аптечка, Проведення серцево-легеневої реанімації на манекенах.

Презентація консультативно-інформаційної служби «Здоров’я» з наданням лікарських порад та роздача пам’яток щодо профілактики та невідкладної допомоги при гіпертонічному кризі, інфаркті міокарду та гіпертермії у дітей.

Основне завдання при наданні домедичної та першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя постраждалому, зменшити його страждання та попередити розвиток можливих ускладнень.

Ситуації, що вимагають надання домедичної та першої медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу та за відсутності людей зі спеціальною медичною освітою. В цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти кожна секунда на вагу золота.

Знання та вміння, отримані учасниками під час проведення майстер-класів, допоможуть у разі виникнення надзвичайної ситуації врятувати життя та зберегти здоров'я постраждалій людині до прибуття служб швидкого реагування.

Не будьте байдужими!

Приходьте 14 вересня 2019 року на відзначення Всесвітнього Дня надання першої медичної допомоги до Маріїнського парку та літньої естради «Мушля» з 11:00 до 14:00.

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК