грип_картинка.jpg27.09.2019

 

У цьому епідеміологічному сезоні в Україні очікують 2 нових штами грипу. Один з них буде більш небезпечним для людей працездатного віку з хронічними захворюваннями.

Про це заявила завідувач відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім.Громашевського НАМН України Алла Мироненко, пише УНН.

Штами, які очікуються, - це новий H3N2 - А-Канзас - і, можливо, новий штам Н1N1 - А-Брісбен. Ще два вірусу грипу Б, які також можуть бути, але ймовірність їх менше - це В-Колорадо і В-Пхукет.”, - розповіла Мироненко.

За її словами, Брісбен найбільш небезпечний для людей працездатного віку, особливо з групи ризику (тобто з хронічними захворюваннями). Саме ця категорія населення буде більше страждати від ускладнень при захворюванні на цей грип. Канзас більш небезпечний для людей з хронічною патологією і людей у ??віці 65 років та старше.

Нагадаємо, початком сезону грипу в Північній півкулі вважається 40-й тиждень    (початок жовтня), але фактичний початок сезону почнеться з початком циркуляції вірусу.

Раніше ми писали, що близько 500 тис. доз вакцин проти грипу для вакцинації в сезоні 2019-2020 планують доставити в Україну.

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК