08.11.2019

 yh.jpg

     Учора до Центру ЕМД та МК завітав представник Громадської організації “Бігова Україна”. Мета - нагородження Грамотою організації наших колег - лікаря Ростислава Замрія та фельдшера Віталія Голубенка із відділу медицини катастроф - за самовідданість у порятунку життя марафонця.

    Нагадаємо, що на початку жовтня нинішнього року у Києві відбувся  “10-й Київський міжнародний марафон 2019”. Його учасники, популяризуючи здоровий спосіб життя та столицю України як туристичний центр, пробігли центральними вулицями міста на різні дистанції, взяли участь у естафетних змаганнях.

     В організації марафону, як більшості масових заходів, був задіяний і наш Центр, надавши для обслуговування його учасників карети та реанімобілі швидкої медичної допомоги. На жаль, рідко який пробіг обходиться без допомоги спеціалістів з медицини невідкладних станів…Нерідко люди переоцінюють свої фізичні можливості.

    Але цього разу трапився випадок набагато серйозніший. Одному з бігунів стало зле. За лічені хвилини на місце прибули лікар Ростислав Замрій та фельдшер Віталій Голубенко. Вони діагностували клінічну смерть марафонця і швидко взялися до реанімаційних заходів – не розгубилися, мобілізувавши весь свій інтелектуальний і фізичний ресурс, переломили ситуацію. Завдяки їх оперативним та професійним діям, людина була врятована…

     Учора їх і вітала саме як рятівників з врученням Грамоти від Громадська організація “Бігова Україна”.

     Директор Центру ЕМД та МК Анатолій Вершигора додав до цього нагородження і нашу – премію кожному у розмірі місячного окладу.

Та найприємніше - інше. Наші колеги знову виявилися на висоті і продемонстрували достойний рівень фаховості.

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК