Станом на 19.05 серед медперсоналу  Центру ЕМД та МК міста Києва  зареєстровано 8 лабораторно підтверджених випадків захворювання на  COVID-19, 5- одужали. Це менше одного відсотка  від   2-тисячного   виїзного складу- показник, яким  можна пишатися.

Якщо на початку епідемії, Центр мав проблеми із  індивідуальними засобами захисту своїх працівників, то на сьогодні  медперсонал, що обслуговує виклики з підозрою на COVID-19,  ними  забезпечений повністю. Ще й з  добрим запасом.  Частина  засобів придбана за бюджетні кошти, частина за рахунок гуманітарної допомоги, за що ми не втомлюємося дякувати нашим численним благодійникам.

Сьогодні на виклики  з підозрою на   COVID-19 у подобовому розрахунку виїжджає 10 бригад , що дозволяє безперебійно і вчасно  обслуговувати  профільні виклики.

Однак, є проблема, яка  реально наражає медперсонал на небезпеку. Йдеться про виклики “швидкої”, коли пацієнт приховує реальні симптоми хвороби і диспетчер висилає за вказаною адресою бригаду без відповідного рівня захисту. Частина  наших лікарів і фельдшерів саме в таких ситуаціях підхопили вірус, деякі змушені йти на самоізоляцію. Зараз на самоізоляції перебувають двоє наших медпрацівників. Тому медики екстреної медичної допомоги уже вкотре звертаються до свідомості киян. Здоров’я та працездатність медперсоналу і у ваших інтересах.

фото4.jpg

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК