Про благодійну діяльність

Відповідно до Закону України «Про благодійну діяльність», суб'єктами благодійної діяльності є благодійні організації, а також інші благодійники та бенефіціари. У свою чергу, благодійниками можуть бути фізичні та юридичні особи приватного права, бенефіціарами - фізичні особи, неприбуткові організації або територіальні громади.

Благодійні внески можуть надаватися благодійниками набувачам (бенефіціарам) у грошовій формі для потреб їх фінансування за напрямами видатків, визначеними благодійником, а також як товари, роботи, послуги. Якщо благодійником конкретні цілі використання коштів не визначено, шляхи спрямування благодійного внеску визначаються керівником підприємства (бенефіціара).

Частина коштів, отриманих як благодійні пожертви від юридичних та фізичних осіб, можуть спрямовуватися на виплату заробітної плати працівників підприємства (бенефіціара) з дотриманням вимог Закону України «Про благодійництво та благодійні організації» ( 531/97-ВР ) у разі, коли такий напрям видатків визначений благодійником.

Для належного ведення підприємством (бенефіціаром) бухгалтерського обліку операцій, пов'язаних з благодійною допомогою, така допомога оформлюється договором пожертви, актом прийому-передачі або заявою, якщо благодійник – фізична особа.

Українські благодійники та меценати (приватні особи, неурядові організації, доброчинні фонди), які бажають здійснити благодійний внесок для КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва» можуть звернутись з цього приводу до адміністрації станції з відповідною заявою. Благодійні внески у грошовій формі для комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) зараховуються на рахунок «Суми за дорученням»

(01054 м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 37-Б

р/р UA 973204780000026003924881984 код банку АБ «Укргазбанк» 320478.

Працівники бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги не залучаються до збору благодійних внесків під час виконання ними викликів щодо надання екстреної медичної допомоги.

Будь-яка благодійна діяльність заслуговує на подяку і має бути підтримана як органами влади, так і громадянами України.

Додаткову інформацію, щодо благодійних внесків для комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), можна отримати звернувшись за тел. (044) 235-1130, (044) 235-2094; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Звіти про використання благодійних надходжень будуть оприлюднюватись на нашому сайті.

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК