дефібрялятор_артинка.jpg

06.06.2019

     У Київському метрополітені щонайменше 12 станцій обладнають апаратами для перезапуску серця, а персонал підземки навчать надавати першу допомогу при травмах та невідкладних станах. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на слова засновниці ініціативи “РеаніМетро” Марії Назарової.

                               Чому це необхідно?

     За її словами, встановлення дефібриляторами станцій стане можливим завдяки перемозі проектів, поданих ініціативою “РеаніМетро” до Громадського бюджету Києва.

     “Сьогодні ми можемо сказати, що як мінімум 12 станцій київського метро будуть обладнані дефібриляторами, бо так хочуть кияни, бо вони віддали відповідну кількість голосів”, – зазначила Назарова.

   Вона додала, що за півроку у метро внаслідок раптової зупинки серця померли 15 людей. І це тільки та кількість, що потрапила в ЗМІ, а насправді, можливо, їх було більше, сказала активістка.

                         Коли з’являться прилади на станціях?

     Очікується, що проект буде втілено в життя до кінця 2020 року, а його результати мають бути загальнодоступними: будь-який пасажир метро зможе скористатись дефібрилятором, адже це не потребує спеціальних знань, а якщо на станції станеться нещасний випадок, поруч завжди буде навчений надавати першу допомогу працівник метрополітену з якісною аптечкою.

     Нагадаємо, у Мінрегіоні продовжують працювати над модернізацією українського метро задля підвищення зручності всіх верств населення. Так, у метрополітені з’являться громадські вбиральні, а також станції метро облаштують ліфтами та підйомниками для зручності маломобільних груп населення.

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК