01.04.2919

29 березня Центр ЕМД та МК міста Києва приймав у себе студентів-випускників Київського медичного ліцею імені П.І. Гаврося. Для без пяти хвилин юних фельдшерів настав відповідальний період – вибір місця роботи. Тож для майбутніх медиків це був один з етапів ярмарку вакансій, а для центру -день відкритих дверей. Усі двері, за якими можна було довідатися про роботу та  специфіку «швидкої, для студентів були гостинно відчинені. Молодь познайомилася з роботою його основних підрозділів, зокрема оперативно-диспетчерського центру, що є одним з кращих в Україні, подивилися карети екстреної допомоги і навіть одержали можливість відчути себе у кріслі фельдшера, побували в музеї, де дізналися про славну майже 117-літню історію одного з найстаріших у   Європі медичного закладу подібного профілю. Звісно, почули запрошення прийти а роботу і продовжити славні традиції швидкої.

На   світлинах : студенти знайомляться з роботою Центру ЕМД та МК міста Києва.

dur.jpg

Про специфіку роботи закладу, про умови праці юним гостям розповідає директор Центру А.В. Вершигора, який цій службі віддав понад 30-ть років.

rog.jpg

Диспетчерську у Центрі ЕМД та МК називають серцем служби. Усі тонкощі її роботи добре знає завідувач оперативного А.В. Рогов.

disp.jpg

Найдопитливіші могли спробувати себе у відповідальній ролі диспетчера Центру.

shvid.jpg

Студентам було цікаво дізнатися, як влаштована карета “швидкої”. Про це детально розповів завідувач відділення №1 В.І. Турій.   

museam.jpg

У музеї “швидкої” можна дізнатися багато цікавого про минуле служби - почути історію становлення служби, побачити зразки техніки, засобів зв’язку, які сьогодні уже стали музейними експонатами, поступившись сучасним технологіям.

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК