КНП Центр ЕМД та МК міста Києва» співпрацюватиме з ГО Мотохелп

06.03.2020

103

     Йдеться про те, що КНП Центр ЕМД та МК міста Києва підписав договір про співпрацю із ГО Мотохелп. Таку назву має  загін швидкого реагування на ДТП, що уже встиг себе успішно зарекомендувати у Києві та Київській області. При виникненні аварії волонтери на мотоциклах виїжджають на місце події та надають домедичну , психологічну і юридичну допомогу потерпілим. Важливо, що кожен волонтер пройшов курс домедичної допомоги, підтверджений відповідним сертифікатом, та має при собі аптечку зібрану за стандартом IFAK. У випадках тяжких травм волонтери продовжують роботу з потерпілими у лікарні, організовують збір коштів та пошук ліків, організують пошук донорів крові, займаються адресним постачанням медикаментів для реанімації.

     Співпраця нашого Центру з ГО Мотохелп є особливо актуальною з огляду на стан столичних автошляхів, їх перевантаження транспортом і щоденні корки, що часто-густо затруднюють доступ карет екстреної медичної допомоги до постраждалих під час ДТП. За сумною статистикою  90% смертей на дорогах відбуваються до приїзду бригади швидкої медичної допомоги. Мотоциклісти мають велику перевагу у сенсі мобільності та швидкості доступу до місця аварії. І це робить їх надійними партнерами професійних медиків.

     Цей проект співпраці – пілотний, запроваджений в Україні вперше. Його суть в тому, що волонтери Мотохелп у найбільш завантажені години чергують на підстанціях Центру екстреної медичної допомоги, беруть на себе частину викликів швидкої на ДТП. Використовуючи мобільні можливості свого транспортного засобу, вони мають великий шанс потрапити на місце події першими, а відтак, дати додатковий шанс потерпілим в аварії вижити. Прибувши на ДТП швидше, волонтери здійснюють увесь необхідний комплекс домедичної допомоги, що потребує постраждалий і далі передають його бригаді екстрених медиків для інших реанімаційних дій.

       Наше співробітництво з Мотохелп уже   має певний досвід. Разом ми беремо участь у безпекових заходах, здійснюючи медичну, а Мотохелп домедичну, допомогу учасникам різного масштабу велогонок, тріатлону, професiйних та аматорських забiгів, якими насичене життя столиці.

     З огляду на перелічені напрацювання ГО Могтохелп , КНП “Центр ЕМД та МК міста Києва” сприймає новий етап нашого співробітництва, як великий позитив і висловлює щире сподівання, що наші спільні та узгоджені дії під час ДТП сприятимуть зменшенню людських втрат на дорогах.

© КНП ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ МІСТА КИЄВА

ЦЕМД та МК